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Gosicily su Epicure and Culture. Il dessert da provare? L’Agnello Pasquale di Favara!

Siamo molto onorati di essere presenti in un articolo trattato da “Epicure and Culture”, una rivista Americana specializzata molto conosciuta. Nel dettaglio, l’articolo parla di  “8 Indulgenti vacanze di cibo, per gli amanti del dessert”.

GoSicily, il prossimo Settembre, durante un tour enogastronomico organizzato da Experience Sicily di Allison Scola, terrà una serie di corsi di cucina siciliana, tra cui, una sull’Agnello Pasquale di Favara, dolce tipico pasquale, fatto di pasta di mandorle e ripieno di pasta di Pistacchio.

 

Ecco,  uno stralcio dell’articolo che parla proprio di noi e della nostra specialità tutta favarese!

“8 Indulgent Foodie Vacations for Dessert Lovers

Vacations are all about indulgence, so treat yourself to something extra sweet this holiday. Epicure & Culture has rounded up the best foodie vacations for travelers with a sweet tooth. Whether you want to see how chocolate is farmed in Central America, how to whip up Italian desserts or know where all the best bakeries are in Paris, this list has you covered!

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1) Make a Favara Lamb – Sicily, Italy

Experience Sicily is hosting an 8-day culinary and cultural “Stirring Sicily” vacation filled with hands-on cooking experiences and tastings on the Island of the Sun. On the 4th day of the tour, you will learn how to make an unique Sicilian Easter treat called Favara Lambs made of marzipan (sweet almond paste) with a center of pistachio pesto. The local instructor (from GoSicily Cooking Experience) has been making these lambs since childhood and is from Favara — the town that is famous for making them.”

 

Clicca qui per l’articolo integrale.

Annalisa Pompeo